Microneedling


VAD ÄR DET?
Microneedling en behandling som innebär att man använder ett verktyg (microneedling penna) med 11 super-små nålar i själva spetsen som kan anpassas av din professionella behandlare mellan 0,5 och 2,5 millimeter. "0,5 millimeter är den minsta längden som tränger in i stratumhinnan, eller det ytliga skiktet på huden. Microneedling fungerar som kollagen induktion eller kollagen induktionsterapi, vilket är ett annat namn för det. Behandlingen skapar mikropunkturer från nålarna i huden. Din kropp behandlar ett litet sår på samma sätt som ett stort sår, och skickar fibroblaster för att skapa mer kollagen i det drabbade området. Vi lurar i grunden din hud i att tro att den har skadats, men som ett resultat förstärker vi huden och förbättrar texturen med denna proceduren. Behandlingen börjar med att först rensa ansiktet, sedan appliceras ett tillväxtfaktor-serum genom en spruta överallt på huden. Behandlaren kommer då att slusa in serumet med verktygen (pennan), applicera ett annat lager serum och använda sedan en mask över toppen för att försegla allting. Tänk på att detta inte är samma procedur som en "vampyr ansikts", som använder tillväxtfaktor från ditt eget blod , och rekommenderas för mycket avancerade tecken på åldrande.

Vem borde göra det?
Om du har tunn hud är du förmodligen en bra kandidat. Det är bra för akne ärr, och eftersom det inte använder värme och är helt mekaniskt, det är säkert för alla hudfärger och typer. Behandlingen utjämnar huden och renar tilltäpta porer.

derma_pen_laderma_klinik_professional_dermaroller_kit
GÖR DET ONT?
Man använder en bedövningskräme för att bedöva huden riktigt bra, så man kan gå så djupt som det behöves. Efteråt kan man förvänta sig att huden är lite rosa, och i värsta fall några få punkterade skabb som bleknar om några dagar.

Vilka områden på kroppen kan behandlas? Microneedling är inte exklusiv för bara ansiktet. Behandlingen kan göras överallt där huden på kroppen behöver repareras, t.ex. bristningar på kroppen. I genomsnitt 4 till 6 sessioner brukar göras.

Hur ofta får man upprepa behandlingen?
Om din hud är generellt bra och du tar hand om det, kan du micronedle var 3 till 6 månader, men någon med dramatisk akne ärr ska planeras att göra en gång per månad i 4 till 6 månader. Efter det kan du komma in en gång om året för en underhåll och när du känner att du behöver ge din hud en liten boost.

Vad ska jag göra efteråt?
Du måste undvika att sminka på resten av dagen. Aktiva produkter som t.ex. retinol rekommenderas inte de nästa para dagar. Du kan använda dina krämer och vanliga makeup procedurer nästa dagen.
ClinicKit_Prof_laderma_klinik_professional_dermaroller_kit

Kontakta kliniken för ytterligare råd eller boka en tid för en konsultation.

Facebook

Upp till 50% rabatter!!

Varje månad har vi en mängd unika och mycket förmånliga erbjudanden på våra behandlingar. Missa inte vårt erbjudande som ger dig upp till 50% rabatt!

Läs mer