Botox


Botox kännetecknas av att vara lämplig för rynkor som orsakas av muskelsammandragning.

Botox verkar genom att dina muskler slappnar av lite och rynkor försvinner därmed medan du bibehållar dina ansiktsuttryck . Det är oftast bekymmersrynkan mellan ögonen (glabella), linjer i pannan och skrattrynkor kring ögonen, där Botox har unik god effekt.

Följande områden kan behandlas med Botox:
- Rynkor i pannan.
- Rynkor mellan ögonbrynen (bekymmersrynkor) Skrattrynkor runt ögonen.

Behandling med Botox är över på mindre än 10 minuter och du kommer att se effekten av den extremt aktiva och populära behandlingen de nästa 3-6 månader.
På LaDerma anpassar vi behandlingen efter ditt ansiktet och behov. Det är viktigt för oss att resultatet ger dig både en levande och yngre utseende, medan du behåller din naturliga ansiktsuttryck .

Botox Vistabel Malmö klinik LaDerma
Hur fungerar en botoxbehandling
BOTOX behandling görs antingen genom att vår sjuksköterska eller läkare med en mycket fin nål injecerer små mängder Botox i de fina ansiktsmusklerna. Effekten sker långsamt efter 3-8 dagar och kommer långsamt avta efter 3-6 månader. Behandlingen kan sedan upprepas. Om effekten inte är tillräcklig eller om det finns olämplig asymmetri, kan man göra en "touch up" behandling efter 14 dagar.

Efter behandlingen
Efter behandling med Botox är det viktigt att det inte masseras eller tryckas på det behandlade området i de första 4 timmarna, så att botox inte sprids till andra muskler än de avsedda.

Biverkningar
Genom behandling med Botox kan visas mindre övergående gener i förhållande till injektionerna. Dessa gener kan vara enkelt rodnad ,svullnad, blåmärken och klåda. Andra biverkningar är sällsynta. Några upplever huvudvärk första par dagar och mycket sällan är sett korta, lätta influensa-typ symptom. Allvarliga allergiska reaktioner ses i ytterst sällsynta fall. Det finns inga långsiktiga efterverkningar.

Effekt av behandlingen
Oftast ger en bra och tydlig minskning av de dynamiska linjerna. Effekterna kan variera från person till person. Några måste ha större mängder toxin än andra för att uppnå effekt. Det finns också några människor som inte är mottagliga för behandling, förmodligen eftersom de har antikroppar som neutraliserar den toksinets effekten.

Försiktighetsåtgärder
Behandling ges inte till gravida, ammande, av känd allergi mot ingredienser i lösningen (botulinumtoxin, mänskliga albumet, laktos, natrium Succinat) eller om du har vissa sällsynta neuromuskulära sjukdomar (.eks. myasteni, eaton Lambert sjukdom). Om du äter medicin typer aminoglykosider, penicllamin, kinin eller kalcium blockerare kan effekter av botulinumtoxin förstärks.
 
Kontakta kliniken för ytterligare råd eller boka en tid för en konsultation.

 

 

Facebook

Upp till 50% rabatter!!

Varje månad har vi en mängd unika och mycket förmånliga erbjudanden på våra behandlingar. Missa inte vårt erbjudande som ger dig upp till 50% rabatt!

Läs mer